Bemutatkozás


Név: Halásztelek Futball Club
Cím: 2314 Halásztelek, Ősz u. 1. 
Alapítás éve: 1993.
Színe: kék-sárga

A múlt:

A Halásztelek Futball Clubot 1993-ban alapították meg - a Halásztelek Községi Sport 
Kör utódjaként - az akkori elnök, Farkas László vezetésével. A „jogelőd” KSK a kor 
szellemének megfelelően jogilag nem is létező, nem bejegyzett egyesületként működött,
 

1963 óta. 

Kizárólag a labdarúgás helyi működtetési tevékenységét látta el. Ennek köszönhetően a község csapatai folyamatosan részt vettek a megyei bajnokságok különböző szintjeinek küzdelmeiben. A Pest megyei másodosztályban töltötte „élete” nagy részét a klub, hiszen az 1994-es bajnoki diadal után 3 évig volt megye I-es, azon kívül kizárólag a megye II-ben szerepelt, bár többször megcsapta a kiesés szele, valahogyan mindig bent tudott maradni.. 
1995-ben rögtön három bajnokságot ünnepelhettek a helyiek, és a sportolók, hiszen a felnőttel egyidejűleg az ifjúsági, és a serdülő csapat is aranyérmes lett bajnokságában. Később, 2004-ben a nemrégen alapított öregfiúk csapat nyert aranyérmet a területi öregfiúk bajnokságban. 2009-ben az U19-es csapat lett bajnok a Pest megyei II. osztály Legea U19-es bajnokságban. A 2009/2010-es idényben a Halásztelek felnőtt csapata lett a bajnoka a Megye I/B osztály Vésnök csoportjának,  ezzel kiharcolta a megyeI-es indulás jogát.

A jelen:

Jelenleg Halásztelken eddig nem látott utánpótlás nevelés folyik. Közel száz 5-14 éves gyermek jár az edzésekre és ősztől a megyei bajnokság küzdelmeiben vesznek részt. Ezen kívül a Halásztelken hagyományosan jó serdülő és ifjúsági csapat sem szenved játékos hiányban.
A felnőtt csapat jelenleg a Pest megyei I/b osztály déli csoportjában szerepel. A csapatban bár sok az új arc, mégis találhatunk jó pár halásztelki nevelésű vagy kötődésű játékost.

A HFC emblematikus figurái:

Id. Németh Ferenc „Sigya”: 1967-1992-ig segítette a csapatot játékosként, edzőként.

Tóth Kálmán: 25 éve a csapat masszőre.

Hoffmann József: 28 éve a csapat játékosa, más klubban még nem szerepelt. Többszörös gólkirály.

 

Ön itt van: Home Magunkról Bemutatkozás